Shush-Mush.Com
 

Coffee with Pila Furniture

 

Dobro jutro dragi naši, za vas danas imamo poseban intervju, a poseban je iz sljedećih razloga:

1. Prvi put predstavljamo proizvod koji je više vezan za unutrašnje uređenje kuće, a ne unutrašnje uređenje ormara,

2. Predstavljamo i novu kategoriju “coffee with” u kojoj kroz razgovor saznajemo sve zanimljivosti koje se odnose na ljude koje intervjuišemo ili proizvode koje oni predstavljaju,

3. Predstavljamo novi brend na našem tržištu u koji smo se zaljubile na prvi pogled.

PILA je novi BH brend koji se nedavno pojavio na našem tržištu i već preplavio društvene mreže ostavljajući za sobom rastući krug obožavatelja. Prva linija proizvoda pod nazivom #back2basics, su stolići, trpezarijski stolovi i stolice, komode i lampe. Obzirom da su PILA proizvodi 100% BiH proizvod, dakle za pripremu PILA proizvoda, izradu, pa sve do
završne obrade, korišteni su isključivo resursi iz BiH, nama je bio jedan od povoda sa sa njima porazgovaramo i saznamo nešto više o drvetu koje koriste, inspiraciji koju pronalaze i njihovim omiljenim proizvodima.

Uživajte…

img_3659

SHM: Koje drvo koristite i kako ga pronalazite?
Pila: Za PILA namještaj koristimo rijetke i vrijedne vrste drveta – hrast, orah, trešnju, šljivu, jasen i javor – a pronalazimo ih diljem bosanskohercegovačkih šuma. Mi smo stalno na terenu i u kontaktu sa pojedincima i kompanijama koje djeluju u drvnoprerađivačkoj industriji. Važno je naglasiti da drvo koje koristimo otkupljujemo potpuno legalno, koristeći lokalne kapacitete za njegovu dalju obradu. Na taj način kreiramo trajne veze oslanjajući se na principe društveno odgovornog rada u našem poslovanju.

7

6

SHM: Koja je razlika između različitih vrsta drveta?
Pila: Najjednostavnije rečeno: razlika je u boji, teksturi, tvrdoći i dostupnosti različitih vrsta drveta od kojeg je napravljen PILA namještaj. Tako je naprimjer hrast veoma postojana sorta u kojoj razlikujemo hrast lužnjak koji ima širi god, mekši je i lakši za obradu dok hrast kitnjak sporije raste i mnogo je tvrđi i dugoročniji, naročito u slučaju izloženosti vanjskim utjecajima. Orah je rijedak i skup jer mu, između ostalog, treba mnogo vremena da poraste. Trešnja i šljiva su veoma otmjene sorte za izradu namještaja. Njih koristimo samo kada više ne daju plodove i kada je vrijeme da se npr. voćnjak obnovi. Jasen i javor su svijetle sorte drveta koje namještaju daju posebnu eleganciju.

5

SHM: Koji je Vaš omiljeni proizvod?
Pila: Teško pitanje, jer su za nas svi naši proizvodi jedinstveni. Ne možete odgovoriti na pitanje koje vam je dijete najdraže, jer ste uz svako rasli na poseban način. Svaki PILA proizvod je unikatan, jer se obrađuje od posebne vrste drveta, ima svoju posebnu strukturu, porijeklo, rad, znanje i vrijeme koji stoje iza njegove pojavnosti.

4

1

SHM: Gdje i kako pronalazite inspiraciju?
Pila: Život u Bosni i Hercegovini vas inspiriše da svakodnevno tražite nove mogućnosti, realizujete ideje i uvezujete se sa ljudima sa kojima dijelite iste vrijednosti. Stvaralačka energija je inherentna svakom čovjeku, samo je nekada moramo malo razbuditi i biti otvoreni za nova iskustva.

3

SHM: Gdje se mogu kupiti Vaši proizvodi?
Pila: PILA stoliće možete kupiti u concept store-u BAZERDŽAN na Baščaršiji u Sarajevu a sve naše proizvode možete pogledati i naručiti preko Facebook stranice (Pila furniture), Instagrama (@pilafurniture) ili web stranice www.pilafurniture.com.
Uskoro će se naši proizvodi moći vidjeti na još nekoliko drugih lokacija, jer kupcima želimo olakšati odlučivanje – teško je zamisliti proizvod koji tek treba da se izradi za Vas, ako ga prethodno niste vidjeli, pri čemu mi uvijek naglašavamo da, kada je drvo u pitanju, ne postoje dva ista proizvoda.

2

SHM: Koje novine možemo očekivati?
Pila: Pored stolova za dnevni boravak i trpezarijskih stolova koji su već u prodaji, pripremamo PILA fotelju i krevet. Jer, drvo je poseban materijal. Bogatstvo koje nam nudi naše okruženje želimo na dostojanstven način prenijeti u domove svih ljudi koji vole prirodu i imaju osjećaj za lijepo.

pila1