Shush-Mush.Com
 

Film Weekend

 

Za vas smo danas pripremili nekoliko filmskih prijedloga koje možete pogledati preko vikenda. Želimo vam odmoran i lijep vikend dragi naši.

„Call me by your name“ je sjajna filmska adaptacija  režisera Luca Guadangino-a koja nas vodi u toplo ljeto ranih 80-tih godine u mali italijanski grad. Prekrasna atmosfera i fotografija, pomno birana muzika, zvukovi ljeta, kostimi i intenzivna emocija glavnih junaka (Armie Hammer i Timothee Chalamet)  je nešto što drži pažnju cijelo trajanje filma.

Ukoliko želite pogledati dramu biografskog sadržaja, inteligentnog crnog humora, sjajne kostimografije, scenografije i fotografije preporučujemo film „I, Tonya“, režisera Craig Gillespie-a,  sa sjajnom Margot Robbie u glavnoj ulozi. Radnja filma prati djetinjstvo i odrastanje klizačice Tonye Harding, problematičnog privatnog života koji se odrazi na njenu karijeru.

„Loving Vincent“, je prvi dugometražni animirani biografski film čiji je svaki kadar naslikan. Svaki frame, svaki pokret je slika. Režiseri Dorota Kobiela i Hugh Welchman rješavaju misteriju samoubistva Van Gogh-a i oživljavaju sve karaktere sa slika. Film je svojevrsni masterpiece, te preporučujemo da nakon filma pogledate i „making of“. Svi kostimi su bili replike sa slika, u studiju su glumci snimali na „zelenom ključu“ kadrove sa slika Van Gogha  a zatim je oko 60 slikara koji su pomno birani slikali svaki frame i svaki pokret. Zaista, magičan film i nov pristup.

„The Shape of Water“ dugoočekivani film Gullierma del Torro-a, donosi nam fantasy ljubavni zaplet „ljepotice i zvijeri“  nijeme djevojke (Sally Hawkins) i misterioznog vodenog stvora koji se nalazi u laboratoriji u kojoj ona radi kao spremačica. Ovo je film kojeg neće voljeti svi podjednako ali ukoliko ste voljeli „Pan’s Labyrinth“ ovo je film za vas.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ režisera Martin McDonagh-a govori o odluci jedne majke (sjajne Frances McDormand) da se uhvati u koštac sa lokalnim vlastima i policijom zbog neriješenog slučaja ubistva njene kćerke. Na trenutke duhovita, priča o nasilju koje je dio svakodnevnice ali i oproštaju.