Shush-Mush.Com
 

Fondacija 787.ba

 

www.shush-mush.com

Sjećate li se naše rubrike Stories u kojom vam donosimo zanimljive priče o svestranim, pametnim i divnim ljudima? Pa ako ne, slobodno se podsjetite i vratite na ovu zanimljivu priču o mladim ženama koje svojim radom žele da daju doprinos promjenama u BiH.

One su osnivačice Fondacije za društveno-ekonomski razvoj 787.

Priča o Fondaciji 787 počela je u augustu 2014. godine kada su Dijana Duvnjak i Dajana Džindo odlučile poduzeti konkretne korake i dati svojevrstan odgovor na specifične izazove s kojim se svakodnevno suočavaju žene i mladi u Bosni i Hercegovini. Fokusirajući se posebno na problem nezaposlenosti i nepovoljan ekonomski status žena i mladih, usmjerile su rad Fondacije ka stvaranju povoljnih uslova za razvoj poduzetništva i implementaciju inovativnih projekata. Tako Fondacija 787 danas nastoji da obezbjeđuje usluge potrebne za razvoj kompanija, promoviše poduzetničku klimu i kulturu, podržava umrežavanje mladih i žena (međusobno ali i sa potencijalnim investitorima), te zagovara razvoj okruženja u kome žene i mladi imaju jednake mogućnosti za postizanje ekonomske nezavisnosti.

U proteklom periodu Fondacija 787 je implementirala informativne kampanje i organizovala niz treninga namijenjenih jačanju vještina mladih ljudi i žena kako bi ostvarili uspješnu (poduzetničku) karijeru, a u narednom periodu se tim Fondacije planira uhvatiti u koštac sa zahtjevnijim projektima potpuno novim za naš region, poput uspostavljanja green poslovnog inkubatora za žene i mlade.

Osim ovog dvojca, iza Fondacije 787 stoji tim profesionalaca međusobno povezanih prijateljstvom i okupljenih oko vizije društvenog razvoja. Podršku također pruža i šira skupina stručnih saradnika koji radu Fondacije doprinose ekspertizom iz različitih oblasti poput marketinga, prava, finansija, ICTa, R&Da itd.

Fondacija 787 sarađuje sa velikim brojem međunarodnih, regionalnih i lokalnih interesnih grupa i pojedinaca koji dijele isti cilj postizanja komplementarnosti u naporima osnaživanja žena i mladih. Neki od tih grupa su Inicijativa Mediteranski bazen, Ženska poduzetnička platforma, Udruženje ženskih poduzetničkih organizacija Mediterana, Inicijativa za monitoring EU integracija i druge.

Naše druženje sa Dijanom i Dajanom je osim ovim postom, rezultiralo i dodatnim konstruktivnim idejama i saradnjom. Ukoliko i vi želite da se uključite u rad Fondacije 787, želite podržati mlade i žene ili smatrate da vam Fondacija može pomoći u ostvarivanju vaših poduzetničkih ciljeva svakako posjetite web ili FB stranicu Fondacije.

www.shush-mush.com

www.shush-mush.com