Shush-Mush.Com
 

Shush-Mush Beauty: Clunique Best Buys for Winter

 

Svima nam je poznato da vanjski uticaji, kvalitet zraka, temperatura, smog, utiču na našu kožu. Kako bi je što bolje zaštitila ja zimi mijenjam kreme i maske koje koristim. Ovaj put sam na preporuku kolegice isprobala Clinique Sculptwear serum za lice i masku, pa ukoliko ste zainteresovani, možete pročitati moje utiske u nastavku. U zadnje vrijeme sam isprobala mnoge proizvode, možda nas pratite na Instagramu, pa ste mogli vidjeti da sam naručila i neke proizvode od The Ordinary, o čemu ću vam takođe pisati uskoro (iako nisam nešto naročito zadovoljna). Zato mi je i posebno drago što vam mogu pisati o proizvodima koji su mi se posebno svidjeli, naročito ova maska. Pored the Glam Glow koja mi je definitivno na prvom mjestu, ova Cliniquova maska za hidrataciju kože radi baš to, hrani vaše lice i oporavlja ga od vanjskih uticaja…Više u nastavku…

CLINIQUE SCULPTWEAR LIFT AND CONTOUR SERUM FOR FACE AND NECK

Ovaj serum ima jako lijepu teksturu, nije mastan i odličan je za sve tipove kože. Vraća tonus obrazima, podiže kožu u području čeljusne linije za zategnutiji i čvršći izgled lica. Takođe zaglađuje linije na vratu. Nanosi se ujutro i naveče prije vaše dnevne ili noćne kreme. Mislim da sam neku promjenu na licu primijetila tek kada sam potrošila možda pola seruma. Kako mi noćna krema nije Clinique malo mi je bilo teško skontati da li mi je koža lijepa zbog seruma ili moje noćne kreme pa sam jedno vrijeme stavljala samo serum na lice i jako sam zadovoljna, pogotovo ujutro kada ga stavim poslije pranja lica i prije svoje bb kreme. Noći ga ja ipak moram nanositi ispod noćne kreme, jednostavno mi licu treba taj dodatni izvor hidratacije, tako da ga naveče koristim uz moju noćnu kremu, a ujutro samo njega, prije bb kreme. Koža mi je jako mekana, skoro svilenkasta, što se zatezanja tiče, nisam primijetila neku razliku, ali iskreno se tome nisam ni nadala niti mi je bilo potrebno. Mislim da je ovaj serum odličan izbor kada vam treba dodatni izvor hidratacije koji ćete nanijeti ispod vaše dnevne ili noćne kreme, jer nije mastan, a jako je učinkovit.

CLINIQUE SCULPTWEAR CONTOURING MASSAGE CREAM MASK

Luksuzna krema i maska u jednom koja podiže i učvršćuje kožu lica, vrata i prsa i intenzivno ih hidratizira. Koristi se tako što se veće količine nanose na lice, vrat i dekolte masirajući masku pokretima prema gore. Na licu se ostavlja 5-10 minuta, a zatim se višak otklanja blaznicom. Odlično je što poslije maske ne nanosite nikakvu noćnu kremu. Ja je koristim tri puta sedmično kada osjetim da mi je koža posebno suha ili ukoliko mi nedostaje sjaj. Ova krema/maska je prava stvar za zimu, toliko licu vrati sjaj da mi je ujutro žao nanositi bilo šta na lice. Čak sam u ednom trenutku pomislila da bih je mogla koristiti kao dnevnu kremu, ali jako je masna, lice se poslije nanošenja baš sjaji, pa sam od toga odustala. Međutim, rezultati dan poslije nanošenja ove maske su nevjerovatni. Kao da vam se lice napije vode, vitamina i to u kombinaciji sa snom je pun pogodak. Pisala sam o Glam Glow maski koja je meni stvarno najbolja maska koju sam ikada probala. Jedina mana te maske je što poslije stavljanja morate kožu doooobro hidratizirati. Kod ove maske, višak samo skinete blaznicom, a ostatak utrljate u kožu i ujutro vas dočeka blistav ten i nahranjena koža.

Ova maska je definitivno nešto što toplo preporučujem, pogotovo zimi. Ukoliko vam koža vapi za dobrom hidratacijom, onda je ova maska pravi izbor za vas.